Welkom op de site van amateurvoetbalvereniging BLUE STARS uit Wingene

Spelersgroep

Een stukje historie

Hoe het allemaal begon...

- In juli 1975 werd vanuit de KWB-beweging gestart met een minivoetbalploeg, later werd overgeschakeld op groot voetbal. Oprichter, bezieler en in de beginfase duivel-doet-al was Bertrand Nemegeer.

- Aanvankelijk werd gespeeld onder de benaming BP-Boys, vanwege de sponsoring door Garage Roger Nemegeer.

- Eerst werden enkel vriendschappelijke wedstrijden betwist, nadien werd de stap naar competitievoetbal gezet, meerbepaald in de 'Sport+' competitie van Lichtervelde. Het eerste jaar werd een eervolle 4e plaats behaald.

- Ons eerste lokaal werd gevonden bij Jozef Gobyn en zijn echtgenote Hilda, in café 'Roco'.

- Naast de competitie werden diverse successen geboekt in tornooien, met o.a. overwinningen in Blankenberge (Townsend Thorensen), bij Bauwens en in Maria-Aalter.

- Een paar keer zijn we zelfs de internationale toer opgegaan door deel te nemen aan een tornooi in Tilburg in Nederland.

Jaren 80...

- Na wat strubbelingen bij het 'Sport+'verbond werd besloten over te stappen naar de zondagcompetitie van het Arbeidersverbond in Brugge.

- Sportief hoogtepunt kwam er in '81-82 bij het behalen van de kampioenstitel in 2e afdeling. Ook de jaren erop werden een paar mooie ereplaatsen behaald in 1e afdeling.

- Later is het op sportief vlak nogal op en neer gegaan en hebben we intussen reeds in alle regionen van de zondagcompetitie gespeeld.

Jaren 90...

- Toen Jozef en Hilda het voor bekeken hielden was het uitkijken naar een nieuw lokaal. Dit werd gevonden in café 't Paradijs bij Marcel Uyttenhove.

- Eind jaren 90 hield ook Marcel ermee op en zijn we dan beland in ons 3e lokaal, nl. in café 'De Barocage' bij Alain Vandesande.

2000 -> heden...

- In 2002 zijn we dan in ons 4e lokaal terechtgekomen, café ‘De Hoeve’ bij Burt.

- Toen dit in 2006 ter ziele ging, hebben wij uiteindelijk onze tenten opgeslagen in Café Molenhof, tot op heden ons huidig lokaal.

- Om de kas te spijzen werden in de loop der jaren diverse evenementen georganiseerd:

  • In de beginfase was er de verkiezing van sportman en sportvrouw van Wingene, die enkele zeer succesvolle jaren kende, met tal van nationale sportvedetten te gast.
  • Intussen alom gekend is ons jaarlijks zaalvoetbal-tornooi, dat in 2008 reeds aan de 28e editie toe was.
  • Daarnaast is er ook nog ons jaarlijkse kaarting in de maand februari.

- Naast het voetbal is er in al die tijd ook steeds aandacht geweest voor collectieve ontspanning, met partners en kinderen, in de vorm van een etentje, een barbecue, een sinterklaas- of kerstfeestje en nu en dan een uitstap. Ook een aantal verrassingsreizen kenden veel succes en ons weekend in de Ardennen is intussen een jaarlijkse topper.

Copyright © Blue Stars Wingene